Májjal töltött palacsinta
10 fő részére
Nehézség:
közepes
a töltelékhez
- 1/2 kg sertés- vagy csirkemáj
- 3-4 fej vöröshagyma
- zsír
- bors
- majoranna
a palacsintához
- tej
- liszt
- olaj
- só
Elkészítés
A hagymát kockákra vágom, majd zsíron üvegesre pirítom (én ezt teflon wokban szoktam csinálni), beleteszem a csíkozott vagy darabolt májat, nagy lángon folyamatos kevergetés mellett pirítom, kb. 5 percig. A tűzről levéve megborsozom, ill. majorannázom, ízlés szerint (én egyikkel sem szoktam spórolni, mert szeretem, ha csípős egy kicsit, ill. a majoranna jól érződik rajta). Jól elkeverem, visszateszem a tűzre, és kb. 2 percig - folyamatos kavargatás közben - még pirítom. Sózni csak fogyasztáskor szabad. Hagyományos módon palacsintatésztát készítek, csak egy kicsit sűrűbbet, ill. egy csipetnyi sóval sósat. A palacsinta kisütése: Ha a máj kihűlt, egy evőkanál májat teszek egy palacsintába, és úgy tekerem fel, hogy a két oldalát egy kicsit behajtom, és utána tekerem össze (hasonlít egy kicsit az alakja a töltött káposztáéhoz). Ezután hűtőbe rakom, és ha már jól kihűlt, ill. megdermedt a palacsinta (ez azért kell, hogy könnyebben be tudjam panírozni), hagyományos módon bepanírozom, majd kisütöm.
Megjegyzés
Tartármártást is szoktam hozzá tálalni, ha olyan a köret, ill. krumpli, vagy franciasalátával is nagyon finom.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.