Májjal töltött palacsinta

10 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

a töltelékhez

  • 1/2 kg sertés- vagy csirkemáj
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • zsír
  • bors
  • majoranna

a palacsintához

  • tej
  • liszt
  • olaj

Elkészítés

A hagymát kockákra vágom, majd zsíron üvegesre pirítom (én ezt teflon wokban szoktam csinálni), beleteszem a csíkozott vagy darabolt májat, nagy lángon folyamatos kevergetés mellett pirítom, kb. 5 percig. A tűzről levéve megborsozom, ill. majorannázom, ízlés szerint (én egyikkel sem szoktam spórolni, mert szeretem, ha csípős egy kicsit, ill. a majoranna jól érződik rajta). Jól elkeverem, visszateszem a tűzre, és kb. 2 percig - folyamatos kavargatás közben - még pirítom. Sózni csak fogyasztáskor szabad. Hagyományos módon palacsintatésztát készítek, csak egy kicsit sűrűbbet, ill. egy csipetnyi sóval sósat. A palacsinta kisütése: Ha a máj kihűlt, egy evőkanál májat teszek egy palacsintába, és úgy tekerem fel, hogy a két oldalát egy kicsit behajtom, és utána tekerem össze (hasonlít egy kicsit az alakja a töltött káposztáéhoz). Ezután hűtőbe rakom, és ha már jól kihűlt, ill. megdermedt a palacsinta (ez azért kell, hogy könnyebben be tudjam panírozni), hagyományos módon bepanírozom, majd kisütöm.

Megjegyzés

Tartármártást is szoktam hozzá tálalni, ha olyan a köret, ill. krumpli, vagy franciasalátával is nagyon finom.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.